Meksika’da ki Patlamada 29 Ölü, Onlarca Yaralı Var

Güney Amerika ülkelerinden Meksika, yasa boğuldu.

Başkent Mexico City’ye 30 kilometre mesafede bulunan bir havai fişek mağazasında bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı.

Olayda en az 29 kişi hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı ancak geride küle dönmüş bir alan kaldı.

Federico Juares isimli bir görgü tanığı o an yaşadıklarını anlattı:

“O sırada lavaboların bulunduğu alandaydık. Bir patlama oldu, sonra birbiri ardına patlamalar yaşanmaya başlandı. İnsanlar yere düşüyordu. Orada bulunanlar kaçmaya başladı. Birçok kişi yere düştü. Beton ve tuğla parçaları yolun üzerine düşüyordu”

Yetkililer mağazanın bir alış-veriş merkezine çok yakın olmasından dolayı ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyor.

Öte yandan aynı mağazada 2005 yılındaki bağımsızlık günü kutlamaları sırasında da bir patlama meydana gelmiş, olayda birçok kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye görevlisi ve ambulans sevk edilirken patlama nedeniyle çevredeki diğer binalar da zarar gördü.

 

Aktüel İntermedya / DÜNYA

 

About Aktuel İntermedya

Check Also

Koronavirüs aşısının Çin’e ait olduğu Rusya üzerinden pazarladığı iddia ediliyor

Haber detayları ; Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da koronavirüs aşısını 10.000 dolardan satışa çıkardı. Parayı …

Bir cevap yazın