Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu Öğretmen Akademisi Vakfı, eğitimlerine yarıyıl tatili döneminde de devam ediyor!
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), 2016-2017 eğitim dönemi yarıyıl tatilinde düzenleyeceği atölyelerle öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek olmayı sürdürüyor. Kayıt yaptıran tüm öğretmenlerin katılımına açık olan yarıyıl atölyeleri, 24 Ocak – 2 Şubat 2017 tarihleri arasında Öğretmen Akademisi Vakfı’nın İstanbul Eminönü’nde bulunan genel merkezinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Vakfın kısmi zamanlı eğitimcilerinin yanı sıra farklı kurumlardan gelen eğitimcilerin de katılımıyla 30 farklı konu başlığında düzenlenen atölyeler iki hafta sürüyor. Atölyelerin verimli yürütebilmesi için katılımcı sayısı kontenjanı olduğundan, katılmak isteyen öğretmenlerin http://ekampus.orav.org.tr/event/register adresinden ön kayıt işlemlerini yaptırması rica olunuyor.
Öğretmen Akademisi Vakfı’nın belirlediği toplam 30 atölyenin başlıkları ise; Geri Dönüşüm Atölyesi, Zihin Haritaları Eğitimi ve Renkli Yazmak, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite ve Koçluk, Aktif Öğrenme ile Öğrenen Sınıflar, Matematik ve Nim Oyunları, Orff-Schulwerk Müzik ve Hareket, Sınıf Oyunları, Küçük Prens Büyürken Geride Bıraktıklarımız: Özgür Ruhlu Yetişkinler Olma Yolları, Tasarım Mühendisi Öğretmen, Tükenmiş Öğretmenlere Bilinçli Farkındalık, Google Eğitim Uygulamaları, Hologram Kiti ve İçerik Oluşturma, 21. Yüzyılın Dijital Öğretmeni, Türkiye’deki Eğitim Programları Kapsamında ‘Finansal Okuryazarlık’, İletişimimizi ve İlişkilerimizi “İçgörü” ile Kuvvetlendirmek, Yaratıcı Drama & Yaratıcı Yazma Atölyesi, K-12 için STEM Uygulamaları, Müzede Öğrenme Kültürü, Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma, İş birlikli Okuma Çemberi, Eğitimde Dijital Dönüşüm ve Khan Academy Örneği, Girişimci Öğrenci Yetiştirmek, Yaratıcı Yazma Oyunları, Oyna / Tartış / Karar Ver – İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik Lideri Öğretmen, Sanat Bunun Neresinde? Bu Teneffüz Müzedeyiz, Çocuklar İçin Girişimcilik ve İnovasyon, Su Kaşifi Atölyesi ve Karma Yeterlik Düzeyindeki Sınıflar İçin Etkin Okuma Stratejileri olarak belirlendi.
Atölye yürütücüsü eğitimciler, atölye içerikleri ve kazanımları hakkında daha fazla bilgiye http://ekampus.orav.org.tr/event/register adresinden ulaşılabiliyor.
Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 238 eğitmenden oluşan ekibi ile, 81 ilde 140.000’den fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.
Aktüel İntermedya / EĞİTİM