Yunus Emre Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezinde (TÖMER) başladı. Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında deneyim kazanmak isteyen katılımcılara yönelik hazırlanan program, 12 Aralık 2016 – 6 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Programın açılış töreni, 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nezir Temur ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül’ün katılımlarıyla yapıldı. Programın açış konuşmasında Doç. Dr. Nezir Temur, Gazi Üniversitesinin bu alandaki tecrübe ve birikimini katılımcılarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, katılımcıların seminerlerde akademisyen ve uzmanlardan çok istifade edeceklerini, aynı zamanda staj derslerinde de işin mutfağını deneyimli okutmanlardan öğreneceklerini belirtti ve katılımcılara başarılar diledi.
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Kerim Sarıgül de konuşmasında; Yunus Emre Enstitüsünün dünyada Türkçe öğretimi alanında her geçen gün daha fazla mesafe kat ettiğini, bugün itibariyle 40 ülkede 50 merkeze ulaştığını ifade ederek on binlerce kişiye kendi ülkelerinde Türkçe öğrettiğini ve Türk kültürünü tanıttığını belirtti. Türkçe öğretmenin sadece bir dil becerisini aktarmak olmadığını, aynı zamanda gönüllere hitap ederek kişiler ve toplumlar arasında dostluklar kurmak olduğunu ifade etti. Türkçe öğretimi alanındaki önemli bir ihtiyaca cevap veren bu sertifika programını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Sarıgül, Gazi Üniversitesine işbirliğinden dolayı teşekkür ederek katılımcılara başarılar diledi.
4 hafta sürecek programda katılımcılar teorik ve pratik alanda eğitimler alacaklar. Program kapsamında; “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Alanına Giriş, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler ve Sınıf Yönetimi, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Başvuru Metni ve Türkçe Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kültürel Öğelerin Yeri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde İlk Ders, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kuram ve Yaklaşımlar, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kavram Yanılgıları, Bütünleşik Yaklaşımla Dil Öğretimi ve Uygulamaları, Beden Dili ve Hitabet, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Materyal Hazırlama Teknikleri, Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Politikası ve Ders Araç Gereçleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kelime Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dinleme Becerisi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Okuma Becerisi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Yazma Becerisi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Konuşma Becerisi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınav Hazırlama Ölçütleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınav Uygulama ve Değerlendirme Ölçütleri, ÇİT ve Etkinlikler Yoluyla Çocuklara Dil Öğretimi, Z – Kitap ve Teknoloji Tabanlı Dil Öğretimi konulu eğitimler verilecek.
Katılımcıların seminer ve uygulama sınavlarının değerlendirilmesinin ardından başarılı olan adaylara 06 Ocak 2017 tarihinde yapılacak kapanış programında sertifikaları takdim edilecek.
Aktüel İntermedya / YAŞAM