Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Avrupa Birliği üyesi ülkeleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya davet etti.
Abbas, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bugün (22 Ocak Pazartesi) Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, Filistin devletinin tanınmasının barışa engel olmayacağını söyledi.
Filistin devletinin tanınmasının Filistin halkını barışa teşvik edici olacağını öne süren Abbas, Filistin halkının Filistin devletinin kurulması yönünde doğru yolda ilerlendiğini düşüneceğini ifade etti.
Abbas, Avrupa Birliği’nden uluslararası hukuka ve anlaşmalara göre Filistin davasına adil bir çözüm bulunmasına katkı sağlamasını istedi.
Sağda solda engellen çıkabileceğini kaydeden Abbas, söz konusu engellerin inandıkları müzakerelerle çözüm yolundan kendilerini döndüremeyeceğini söyledi.
İsrail’le imzaladıkları anlaşmalara bağlı olduklarını belirten ve İsrail’in de anlaşmalara uymasını talep eden Abbas, “Anlaşmalara sadece bir tarafın bağlı kalması olmaz” dedi.
Filistin Yönetimi Başkanı, yerel, bölgesel ve küresel terörle mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

Aktüel İntermedya / DÜNYA
Aktüel İntermedya Tarafsız Objektif Haberciliğin Adresi !