Eş-Şevbeki: Trump’ın Kararı İki Devlet Planını Boşa Çıkarmak İçin İyi Bir Fırsat

Filistinli siyasi analist Dr. Bilal Eş-Şevbeki, Oslo Anlaşması’na karşı olan grupları ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına tepki verirken aşırıya kaçmamaları uyarısında bulundu.

Eş-Şevbeki, ABD Büyükelçiliğinin Yafa’da, Bi’r Es-Seba, Kudüs’te veya herhangi bir yerde olmasının problem olduğunu hatırlatarak, hepsinin Filistin’in birer parçası olduğuna dikkat çekti.

Trump’ın kararının Oslo Anlaşması’nın iptal edilmesi için kullanılmasını isteyen Eş-Şevbeki, insanların tali konularla meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Trump’ın kararının hukuki olup olmadığı konusuna da değinen Eş-Şevbeki, kararın tüm anlaşmalara ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Eş-Şevbeki, Trump’ın kararının Amerika’yı hiçbir müttefiki olmayan bir devlet gibi gösterdiğini belirterek, sorunun mevcut dünya düzeninde olduğuna dikkat çekti.

Karşılaştırmalı siyaset alanında doktorası bulunan Eş-Şevbeki, Trump’ın başkanlıkta ilk dönemini tamamlasa bile ikinci kez seçilemeyeceğini söyledi.

 

Aktüel İntermedya / DÜNYA

 

About Aktüel İntermedya

Check Also

Koronavirüs aşısının Çin’e ait olduğu Rusya üzerinden pazarladığı iddia ediliyor

Haber detayları ; Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da koronavirüs aşısını 10.000 dolardan satışa çıkardı. Parayı …