Filistin Müftüsü: Kudüs’ün Başkent İlan Edilmesi Bölgeye Felaket Getirir

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa imam ve hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, Amerikan yönetiminin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin tehlikesine dikkat çekti.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (3 Aralık Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağına ve Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan edeceğine dair haberler olduğunu söyledi. Hüseyin, kararın hayata geçirilmesi halinde bunun sadece Filistinlilere değil tüm Araplara ve Müslümanlara açıkça saldırı anlamına geleceğini ifade etti.

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e naklinin uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çeken Hüseyin, Kudüs’ün işgal altında bir kent olduğunu hatırlattı.
Hüseyin, kararın bölge barışına hizmet etmeyeceğini belirterek, bilakis bölgeye savaş ve istikrarsızlık getireceğini söyledi.

Kudüslülerin, Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların Kudüs’ü ne pahasına olursa olsun savunacağını bildiren Hüseyin, Amerika’nın kararlarıyla Filistinlileri ikinci plana ittiğini ifade etti.

 

Aktüel İntermedya / DÜNYA

 

About Aktüel İntermedya

Check Also

Koronavirüs aşısının Çin’e ait olduğu Rusya üzerinden pazarladığı iddia ediliyor

Haber detayları ; Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da koronavirüs aşısını 10.000 dolardan satışa çıkardı. Parayı …