Hamas: Abbas’ın Misilleme İçin Pratikte Dört Adım Atması Gerekir

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’nden işgal rejimi parlamentosu Knesset’in “Birleşik Kudüs” yasa tasarısını kabul etmesine misilleme olarak pratik dört adım atmasını istedi.

Hamas Hareketinin, konuyla ilgili bugün (2 Ocak Salı) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, “Birleşik Kudüs” yasa tasarısının ve Kudüs’ün işgal rejimine ilhak edilmesinin Kudüs’e yönelik saldırıların devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

Bildiride, bu adımın işgal rejimini Yahudi devleti ilan etmeye hazırlık olduğu, bunun gerçekleşmesi halinde sadece Filistinliler için değil tüm bölge için tehlike teşkil edeceği bildirildi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, uluslararası toplumun sessizliği karşısında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın pratikte dört adım atması gerektiğini söyledi.

Burhum, Abbas’ın atması gereken adımları şöyle saydı: Oslo Anlaşması’nın bittiğini ilan etmek, güvenlik koordinasyonuna son vermek, İsrail’i tanıma kararını geri çekmek, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici yönetimini toplantıya çağırıp direniş seçeneğine dayalı kapsamlı bir milli program benimsemek.

Hamas Hareketi ayrıca Kudüs İntifadası’nın tırmandırılması, Amerika’nın ve İsrail’in ırkçı politikalarına karşı Filistinlilerin haklı davasına bölgesel ve uluslararası destek sağlanması çağrısında bulundu.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, dün gece gelecekte Kudüs’ten çekilmeyi yasaklayan “Birleşik Kudüs” yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

 

Aktüel İntermedya / DÜNYA

 

About Aktüel İntermedya

Check Also

Koronavirüs aşısının Çin’e ait olduğu Rusya üzerinden pazarladığı iddia ediliyor

Haber detayları ; Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da koronavirüs aşısını 10.000 dolardan satışa çıkardı. Parayı …