Netanyahu İsraillilere Seslendi: “İstifa Etmeyeceğim”

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal polisinin yolsuzlukla, rüşvet almakla ve görevi kötüye kullanmakla suçlanması için yargıya yaptığı resmi tavsiyeye rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı.

Netanyahu, işgal polisinin tavsiye kararını açıklamasından kısa süre sonra televizyondan yayınlanan konuşmasında İsraillilere seslenerek, “Ey İsrailliler! Siz beni seçtiğiniz sürece sorumlulukla ve ihlasla ülkeyi yönetmeye devam edeceğim” dedi.

Demokratik bir ülkede bu tür tavsiyelerin hiçbir değeri olmadığını ileri süren Netanyahu, gerçeğin ortaya çıkacağından ve zamanında yapılacak gelecek seçimlerde yine İsraillilerin güvenini kazanacağından emin olduğunu söyledi.

İsrail’de parlamento seçimleri 2019 yılı Kasım ayında yapılacak.

Netanyahu, İsrail bayrağı önünde yaptığı konuşmada, özel kuvvetler askeriyken yaşadığı hatıralara değinerek görevini hiçbir zaman kişisel kazanç elde etmek için kullanmadığını öne sürdü.

İşgal polisinin tavsiyesinin önemsiz olduğunu belirten Netanyahu, son yıllarda en az 15 soruşturmaya maruz kaldığını fakat hiçbirinden bir şey çıkmadığını söyledi.

Netanyahu hakkında dava açılıp açılmayacağı konusunda son kararın başsavcıda olduğu belirtildi.

 

Aktüel İntermedya / DÜNYA

 

About Aktüel İntermedya

Check Also

Koronavirüs aşısının Çin’e ait olduğu Rusya üzerinden pazarladığı iddia ediliyor

Haber detayları ; Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan’da koronavirüs aşısını 10.000 dolardan satışa çıkardı. Parayı …